Ege Denizi'nde meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 35 kişi hafif yaralandı, 4'ü ağır 100 binada hasar oluştu.

Ege Denizi'nde meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 35 kişi hafif yaralandı, 4'ü ağır 100 binada hasar oluştu. Depremin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi tarafından bir kriz masası kuruldu. Kuşadası İnşaat Mühendisleri Odası ile iş birliği yapan ekipler, ilçe genelinde 4’ü ağır 100 binada hasar oluştuğunu belirledi.

BİR SİTE TAMEME BOŞALTILDI

Türkmen Mahallesi’ndeki Yalçındağ Sitesi ise evlerin kolon ve duvarlarında oluşan çatlaklar nedeniyle AFAD ve AKE görevlilerinin gözetiminde tamamen boşaltıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile birlikte kentte inceleme yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hasarlı bina tespitinin büyük ölçüde tamamlandığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Kandilli Rasathanesi, saat 14.51’de merkez üssü Ege Denizi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 8,1 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.