Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Tepecik Beldesi ve Beyköy Mahallesi'nde koronavirüsün artması nedeniyle 14 gün süre ile düğün, nişan gibi toplu organizasyonların yapılması İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca yasaklandı.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Tepecik Beldesi ve Beyköy Mahallesi’nde, Haziran ayı başında kız isteme merasimi nedeniyle bir araya gelen grup arasındaki 9 kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine 14 gün karantinaya alınmasının ardından, şimdi de düğün, nişan, nikah gibi organizasyonların yapılması yasaklandı.

TOPLU ETKİNLİKLER YASAK

Sözcü'den Kemal Atlan'ın haberine göre, Kütahya Tavşanlı Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu, ilçedeki Tepecik ve Beyköy Mahallelerindeki vaka artışı nedeniyle yeni önlemler aldı. Haziran ayı başında 14 gün karantinaya alınan Tepecik Beldesi ve Beyköy Mahallesi’nde düğün yapma yasağı getirildi. Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ‘Tepecik ve Beyköy Mahallelerinde 24 Ağustos’a kadar düğün yapılmayacak’ kararı aldı. Tavşanlı ilçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararında “Koronavirüs ile mücadele kapsamında Tepecik Beldesi ve Beyköy Mahallesinde 24 Ağustos tarihine kadar vatandaşların bir araya geldiği nikah, sünnet, nişan, düğün gibi organizasyonlar yasaklanmıştır. Bu karara uymayanlara kanunun ilgili maddelerine göre işlem yapılacak” denildi.

BELEDİYE SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Tavşanlı ilçesi Tepecik Beldesi ve Beyköy Mahallesi’nde nikah, sünnet, nişan, düğün gibi organizasyonlar yasaklanmasını Tavşanlı Belediyesi sosyal medya hesabından yurttaşlara duyurdu.