Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) gelirlerinin AKP döneminde başka yerlere harcandığını açıkladı.

ASKİ'nin gelirleri başka harcamalar için kullanılmış. Mansur Yavaş, "Bu gelirler harcanmasaydı Ankaralı şu an suyu 3 TL'den kullanacaktı" dedi.

"BİZ BİR KURUŞU BAŞKA YERE AKTARMADIK"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nda, Ankara’daki altyapı yatırımlarına ilişkin bilgi verdi. 31 Mart 2019’dan bugüne Ankara’da yapılan altyapı hizmetlerinin son 10 yılın ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Yavaş, “Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) bir kuruşunu başka işlere aktarmadık” dedi.

"ŞU AN ANKARALI 3 TL'YE SU KULLANABİLİRDİ"

Birgün'ün haberine göre, su faturalarının maliyetin üzerine yüzde 10 eklenerek kesilmesi gerektiğini, yurttaşlara ucuz su verilmesi gerektiğini ifade eden Yavaş, AKP’li üyelere seslenerek, “Sizin dönemizde pahalı satılan sudan 10 milyar TL’ye yakın kar edildi ve bu para başka projelere aktarıldı” diye konuştu. Altyapının iyileştirilmesi için acil yatırım miktarının 600 milyon dolar olduğunu vurgulayan Yavaş, “Bu para altyapı projelerine harcansaydı, Ankara’da bugün su problemi olmayacaktı ve su, 3 TL’ye satılacaktı” ifadesini kullandı.