Marmaray’da 9 aydır uygulanan aktarma indirimi, TCDD’nin itirazı sonucu mahkeme kararıyla kaldırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçen hafta UKOME’ye getirdiği Marmaray’daki aktarmanın devam etmesi yönündeki teklif, merkezi yönetim temsilcilerinin oy çokluğuyla reddedildi. Yarından itibaren Marmaray'da seyahat eden İstanbullular, kaç durak gittiği fark etmeksizin 7,00 TL ücret ödeyecek.

İBB "AKTARMA İNDİRİMİ DEVAM ETSİN" DEDİ

2013 yılında Ayrılıkçeşmesi ile Kazlıçeşme arasında 5 istasyonda yolcu taşımacılığına başlayan Marmaray raylı sistem hattında, ücret tarifeleri UKOME tarafından aktarma ücreti uygulanacak şekilde belirlenmiş 2019 yılı Mart ayına kadar aktarma ücreti bu şekilde uygulanmıştı. Aynı yıl Gebze-Halkalı arasında 43 istasyonun tamamının işletmeye alınmasının ardından, bir önceki İBB yönetiminin aldığı UKOME kararıyla, Marmaray Hattı’nın “aktarma almayacağı, aktarma vereceği” karar altına alınmıştı. Değişen İBB yönetiminin, şubat 2020’de UKOME’ye sunduğu teklifle, Marmaray’ın yeniden aktarma uygulamasına dahil edildi.

UKOME'DE YAPILAN OYLAMADA REDDEDİLDİ

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından, Marmaray hattının aktarma almaya devam etmesi konusu, 26 Kasım’da UKOME gündemine taşındı. Ancak yapılan oylama sonucunda, İBB temsilcilerinin dışında kalan merkezi yönetim temsilcilerinin oyu ile Marmaray hattında “aktarma alır” uygulamasının reddine karar verildi.

DURAK FARKETMEKSİZİN 7 TL

Yarından itibaren Marmaray’da seyahat eden İstanbullular, ne kadar durak gittiği fark etmeksizin 7,00 TL ücret ödeyecek. Marmaray’dan sonra metro ve otobüs gibi diğer toplu ulaşım araçlarında yapılan yolculuklarda ise aktarma indirimi devam edecek.