Tüm Türkiye'nin balkonlardan İstiklal Marşı okuyarak kutladığı 23 Nisan'da hoparlörlerinden İstiklal Marşı yükselen tek cami olan Kars'taki Işıklı Camii’nin İmamı Seyit Ahmet Erdem, "Cumhuriyetimiz, vatanımız, bayrağımız ve marşımız bizim kırmızı çizgimiz'' açıklamasını yaptı.

Hoparlöründen 23 Nisan günü İstiklal Marşı okunan tek caminin imamı, "Cumhuriyet bizim kırmızı çizgimizdir" dedi.

"EZANLAR OKUNUYORSA ATATÜRK SAYESİNDE"

Kars'ta Caferi mezhebine mensup kişiler tarafından yaptırılan ve caminin İmamı olan Erdem, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, "Bugün camiler varsa, rahatça ibadet edilebiliyorsak bunu Ulu Önder Atatürk'e, onun ilke ve inkılaplarına, al bayrağımıza borçluyuz'" dedi. Erdem marşın planlı bir şekilde okunmadığını belirterek, "O gece konvoy Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Biz de o anda İstiklal Marşı'nı camimizden okutarak coşkuya ortak olmak istedik. Önceden planlanmış değildi" ifadelerini kullandı.

"HER CUMA ATATÜRK'E RAHMET OKUYORUZ"

Camilerinin Diyanet'e bağlı olmadığını hatırlatan Erdem, daha önceki bir açıklamasında, "Cuma günleri sürekli Atatürk'e rahmet duası okuruz. Atatürk'e bizim minnet borcumuz var. Milli sembollerimizin en başında gelen İstiklâl Marşı'nı da bu çerçevede okuttuk" demişti.