Rize'nin Çayeli ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından birçok ev ve iş yerinin bodrum katları su ve balçıkla doldu. Bu balçıkları çıkaracak teknik donanıma sahip olmayan MHP'li Çayeli Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardım talep etti.

Rize’nin MHP yönetiminde olan Çayeli Belediyesi, geçen haftalarda yaşanan sel felaketi ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden talep edilen aracın kendilerine gönderildiğini açıkladı.

YARDIM TALEBİNE ANINDA OLUMLU CEVAP

BirGün'ün haberine göre Çayeli Belediyesi’nin resmi Facebook hesabından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “İlçemizde yaşanan sel felaketinin ardından Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Çiftçi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden binaların bodrum katlarında bulunan balçıkların temizlenmesi, tıkalı kanalların açılması için tam donanımlı araç talep etti. Başkanımızın talebine anında İBB’den olumlu yanıt verilerek araç hemen ilçemize gönderildi.

GÖNDERİLEN ARAÇLARLA MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK

Fen işleri müdürlüğü tarafından sel felaketi yaşanan bölgelerde araç ve ekipler çalışmalarını sürdürerek vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderecek.” Rize'de geçen haftalarda yaşanan ve metrekareye 250 kilogram düşen yağış felakete yol açmış, sel ve heyelanların vurduğu kentte 2 kişi hayatını kaybetmiş ve 10 kişi yaralanmıştı. 12 köye ulaşımın sağlanamadığı kentte, 2 ev ile yol ve köprüler çökmüş, alt ve üst yapıda hasarlar oluşmuştu. Sel felaketi ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Cumhurbaşkanımızın talimatı ile hem zararların karşılanması hem de meydana gelen hasarın ortadan kaldırılması için çalışmalar sürüyor" demişti.