İstanbul Sarıyer'de Nero isimli bir köpeği yakın mesafeden silahla vurarak öldüren Alp Erkin'in evine Gabon Fahri Konsolosluğu tabelası asıp arabasına yeşil plaka taktırdığı iddia edildi. Cumhuriyet'in aktardığı bu iddiayı Erkin yalanladı. Erkin, evin yakın zamanda ölen babasına ait olduğunu, babasının Gabon Fahri Konsolosu olduğunu ve tabelanın her zaman orada durduğunu, asmadıklarını veya kaldırmadıklarını söyledi.

İstanbul'da Nero adlı köpeği öldüren Alp Erkin'in yasadışı bir şekilde yeşil plaka ile gezdiği ve evine Gabon Fahri Konsolosluğu tabelası astığı ortaya çıktı.

NERO HAKKINDAKİ İFADESİ DE YALAN ÇIKMIŞTI

İstanbul Sarıyer'de, Yeniköy Mahallesi’nde 25 Temmuz günü meydana gelen olayda, Berg Elektrik’in sahibi ve Genel Müdürü Alp Erkin, komşusu Can Özula’nın köpeği Nero’nun eşini ısırdığını iddia etmiş ve Nero’yu başından vurarak öldürmüştü. Köpeği yakın mesafeden ateş ederek öldüren Alp Erkin’in iddia ettiği gibi Nero’nun bir saldırı gerçekleştirmediği, Sadiye Erkin’in özel mülkün kapısını zorlayarak içeri girmesinden sonra koruma içgüdüsü ortaya koyduğu, o ana kadar bahçede sakin sakin gezdiği video görüntüleriyle açığa çıkmıştı.

GABON FAHRİ KONSOLOSU TABELASI ASMIŞ

Cumhuriyet'ten Mustafa Büyüksipahi'nin haberine göre geçtiğimiz yıllarda da başka bir komşusunun köpeğini aracıyla ezerek öldürdüğü tespit edilen Alp Erkin’in ailesiyle Sarıyer’deki Yeniköy Mahallesi’nde uzun süredir ikamet ettiği evinin girişine Gabon Fahri Konsolosluğu tabelası astığı, evlerinin önünde bulunan otomobilin üzerine de CC yazılı yeşil plaka takarak ‘fahri konsolos’ imajı oluşturmaya çalıştığı görüldü. Cumhuriyet’e açıklama yapan Gabon Büyükelçiliği Protokol Şefi Thibault Ifounga, “Türkiye’nin başkenti Ankara’da bulunan Gabon Büyükelçisi Jean Bernard Avouma’dır. 2018 yılında göreve geldi. Bir de İstanbul’da Hakan Kıran var. Kendisi Gabon İstanbul Fahri Konsolosu’dur. Alp Erkin isimli şahıs, geçmişte veya bugün Gabon’un İstanbul Fahri Konsolosluğu’nu kesinlikle üstlenmemiştir. Konuyla ilgili büyükelçilik düzeyinde girişimlerde bulunduk ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na durumu bildirdik” dedi.

ALP ERKİN'DEN AÇIKLAMA

Komşusunun köpeği Nero'yu silahla vurmak suretiyle öldüren iş insanı Alp Erkin, sürece ve 'fahri konsosolosluk tabelası' kullanımına dair Cumhuriyet'e açıklama yaptı. Erkin şu ifadeleri kullandı: "Ben hiçbir zaman Gabon İstanbul Fahri Konsolosu olduğumu iddia etmedim. Gabon İstanbul Fahri Konsolosu babam Tuğrul Erkin'di. Kendisine fahri konsolosluk yetkisi Gabon Devleti tarafından verilmiştir. Hangi yıllarda olduğunu hatırlamıyorum. 'Sahte konsolos' ifadenizi kabul etmiyorum. Tabelayı sökmediğim için beni suçlayamazsınız. Tabelanın asılı olduğu ev, yaşamını kaybeden babama aittir. Yaşanan üzücü olayla ilgili olarak da adalet sürecinin işlemesini bekliyoruz. Hayatımda ilk kez silah kullandım, ikaz amacıyla bir el yere, eşime olan saldırının sürmesi ve köpeğin eşimi bırakmaması sebebiyle istemeyerek öldürme kastı olmadan ikinci eli köpeğe yönelttim. Kimse böyle bir olay yaşanmasını istemez. Ailemi koruma içgüdüsü sonucunda gerçekleşti."