Türkiye koronavirüs tedbirlerini adım adım gevşettiği normalleşme döneminde ikinci aşamaya geçti. Peki bugünden itibaren açılacak olan yerler nereler?

Normalleşmenin ikinci adımına geçilen Türkiye'de bugünden itibaren nereler açılacak. İşte cevabı.

SİNEMALAR DÜĞÜN SALONLARI İNTERNET KAFELER

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın açıkladığı karar sonrası, İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz'da faaliyetine yeniden başlayacak olan işletmelerle ilgili genelge yayınlamıştı. Sosyal mesafe kuralı ve hijyen tedbirleri kapsamında, sinema salonu, düğün salonu, internet oyun alanları gibi yerler bugünden itibaren yeniden açılıyor. Nargile kafe ve eğlence yerlerinin durumu ise henüz açıklanmadı.

SİNEMA VE TİYATROLAR NASIL AÇILACAK?

Salgın nedeniyle mart ayında faaliyeti durdurulan sinema, tiyatro salonu ve gösteri merkezleri gibi işletmeler 1 Temmuz'da yeniden açılacak. Normalleşme süreci kapsamında açılacak olan bu işletmelerde yeni kurallar geçerli olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yayınlanan genelgeye göre, alınacak tedbirlere göre, tesislerdeki klimalar dışarıdan temiz hava alacak şekilde çalıştırılacak.

ALKOLLÜ MEKANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

İçişleri Bakanlığı alkollü mekanlar ve eğlence mekanlarının yanı sıra nargile kafelere dair açılma kararının henüz alınmadığını duyurmuştu. Alkollü mekanların ne zaman açılacağına dair ise henüz bir açıklama yapılmadı.