Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile oyun konsolu, karnaval eşyaları ve golf sopası gibi ürünlerin ithalatına ek vergi uygulanması yurttaşlar tarafından tiye alındı.

Cumhurbaşkanı Kararları ile golf sopası ve oyun konsolu ithalatına ek vergi getirildi. Vergi kararının haber sitelerinde yer almasıyla birlikte konu hakkında esprili paylaşımlar yapıldı.

EK VERGİ GETİRİLEN ÜRÜNLER

Cumhurbaşkanı kararıyla, kauçuk iplikler, tutkallar, plastik plaka/levhalar, demir veya çelikten vidalar, plastik ve metal düğmeler, bazı kaynak telleri, kağıt kesme makinaları, hava perdeleri, transformatörler, redresörler, sesli işaret cihazları, kesintisiz güç kaynakları, hoparlörler, röleler, multimetreler, saatler, kronometreler, aydınlatma cihazları aksam ve parçaları, hidrolik presler, video konsolları, bayram ve karnaval eşyası, sirk eşyası, çıtçıtlar ve bunların aksamları, golf sopaları ve açık hava oyunlarına mahsus eşyaya ilave gümrük vergisi uygulanması kararlaştırıldı.

"BİR GOLFÜMÜZ VARDI"

Birçok ürünün yanında golf sopasına da ek vergi getirilmesi bazı sosyal medya kullanıcılarının konuyu tiye almalarına yol açtı. Paylaşım sitesi Ekşi Sözlük'te golf sopasına uygulanan ek vergi hakkında 3 sayfa entry girilirken hükümetin golf sopasına ek vergi uygulayarak ne amaçladığı hakkında kafa karışıklığı yaşandı.