Erzurum’da iki aile arasında bir kahvehane önünde başlayan tartışma kısa süre içinde çatışmaya dönüştü. Kaya ve Gençoğlu aileleri fertleri arasında yaşanan başlayan kavga ve çatışma, yaralıların kaldırıldığı hastaneye de taşındı ve burada Gençoğlu ailesine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti ve 3'ü ağır olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Kavga akşam saatlerinde merkez Yakutiye ilçesinin Sanayi Mahallesinde meydana geldi. Yerel kaynakların iddialarına göre, aralarında husumet bulunan Kaya ile Gençoğlu aileleri bir kahvehane önünde tartıştı. Burada çıkan silahlı kavgada Gençoğlu ailesinden bir kişi yaralanırken, olaya hızla müdahale eden polis kavgaya karışanları gözaltına aldı.

KAHVEHANE ÖNÜNDE BAŞLAYAN ÇATIŞMA HASTANEYE TAŞINDI

Gençoğlu ailesinden olduğu öğrenilen yaralanan kişi yakınları ile birlikte Palandöken Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yine yerel kaynakların ve ajansların iddiasına göre Kaya ailesi iddiaya göre gittikleri hastanenin bahçesinde Gençoğlu ailesine ateş açtı. Silahlı saldırıda Ağa Oynak isimli 1 kişi yaşamını yitirdi, 3’ü ağır 6 kişi yaralandı. Giriş ve çıkışların yasaklandığı hastane önünde polis yığınak yaptı. Hasta alımını durduran hastaneye başvuranlar ise başka hastanelere yönlendirildi.

HASTANEDE SİLAH SESLERİ BÜYÜK PANİĞE NEDEN OLDU

Hastane etrafında ve içerisinde bulunanlar silah sesleri ile büyük bir panik yaşanmasına yol açtı. Acil servisteki yurttaşlar ve sağlıkçılar güvenli yerlere saklandı. Görgü tanıkları, "Ne olduğunu anlamadan hastanenin bahçesinde art arda silahlar patladı. Atılan kurşunlardan canımızı kurtarmak için bir yerlere saklandık. Uzun bir süre bekledikten sonra dışarı çıktık" dedi. Hastane behçesindeki bazı sivil ve polis otolarının da atılan kurşunlardan dolayı hasar gördüğü bildirildi. Polis olayla ilgili çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Hastane bahçesindeki saldırıda kullanılan pompalı tüfek ve tabancayı da incelemek üzere emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.