Şırnak’ın Cizre ilçesinde polislerin, maske takmadığı gerekçesiyle bir kişiyi şiddet uygulayarak ve havaya ateş açarak gözaltına aldığı iddia edildi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde polislerin, koronavirüs salgınında alınan önlemler kapsamında maske takmadığı gerekçesiyle bir kişiyi şiddet uygulayarak ve havaya ateş açarak gözaltına aldığı iddia edildi. Buna göre Cizre’de bulunan Sanat Sokağı’nda akşam saatlerinde maskesi çenesinde olan ve sigara içen bir kişi polisler tarafından darp edildi.

ÇEVREDEKİ İNSANLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Çevredeki insanların kaydettiği görüntülerde, polislerin yere yatırdığı kişiyi kelepçelemeye çalıştığı görülüyor. Polislerden birinin yurttaşı arkadan kelepçelemeye çalışırken diğer polislerin de çevrede toplanan ve polislere tepki gösteren halka saldırdığı görülüyor.

POLİSTEN "YAKLAŞANI VURURUM" TEHDİDİ

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, polislerin etrafında toplananlar polislere tepki gösteriyor. Tepkiler üzerine bir polis havaya bir el ateş ettiği ve "Bırakın lan götüreyim. Yaklaşanı vururum" dediği görüntülerde kaydedildi. Gözaltına alınan yurttaşın bırakılıp bırakılmadığı konusunda bilgi elde edilemedi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1308833521939738631