Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması olup olmayacağına ilişkin yaptığı açıklamada, bu konuda önemli noktanın kentlerdeki vaka sayısı olacağını söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, kentlerdeki vaka sayılarının Kurban Bayramı'na dair alınacak kararlara etki edeceğini açıkladı.

"HENÜZ BAYRAMI KONUŞMAK İÇİN ÇOK ERKEN"

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında koronavirüs salgının seyrine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlamasına karar verilmesi için henüz çok erken olduğunu dile getiren Ateş Kara, "Çok ritmik bir süreç içerisindeyiz. Rakamların değişimiyle beraber o ilden olası nüfus hareketliliğine. Yani ilden nüfus çıkışı mı olur yoksa girişi mi olur? Hepsini değerlendirmemiz lazım. Bazı illerimizde rakamın çok düşük olduğunu biliyoruz. Daha değerlendirmek için biraz erken. Önümüzdeki hafta illerdeki rakamların ortaya çıkması daha değerlendirici olacak" ifadelerini kullandı. https://www.youtube.com/watch?v=zst0Fz0vUiQ

"22-23 TEMMUZ'DA BELLİ OLUR"

Prof. Dr. Ateş Kara; İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Bursa ve Gaziantep'te koronavirüs vakalarının yüksek olduğunu belirterek, "Ama böyle devam eder ya da vaka azalır. Bir şey söylemek için gerçekten erken. 22-23'ünden sonra daha netleşmiş olur. 1 hafta öncesinden yani" diye konuştu.