RTÜK Başkanı Ebübekir Şahin'in son dönemlerde adı sıkça usulsüz şampiyonluklar ve ayrımcılık iddialarıyla anılan Wushu Federasyonu'nda as başkanlık görevini yaptığı ortaya çıktı.

RTÜK Başkanı Ebübekir Şahin'in aynı zamanda Wushu Federasyonu As Başkanı olduğu ortaya çıktı.

3 FARKLI MAAŞ ALIYOR

Son dönemde adı sıkça usulsüzlüklerle anılan Wushu Federasyonu Yönetimi'nde ilginç bir isim dikkat çekiyor. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halkbank Yönetim Kurulu üyeliği ve Basın İlan Kurumu Hükümet Temsiliği'nin yanı sıra Wushu Federasyonu As Başkanlığı da yapıyormuş. Böylece Şahin, 3 farklı görevden 3 farklı maaş alan hükümet kadrolarından biri oldu. Şahin daha önce de tepkiler üzerine Türksat Yönetim Kurulu üyeliğinden de istifa etmek zorunda kalmıştı.

SKANDALLAR FEDERASYONU

Wushu Federasyonu adını bu yıl ilk olarak Avrupa Şampiyonu sporcu Sadık Pehlivan'ın Alevi olduğu için milli takımdan çıkartıldığı iddialarıyla gündeme geldi. Ardından Federasyon Başkanvekili Abdurrahman Akyüz'ün kızı Elif Akyüz, yarışmacı olduğu bir şampiyonada hakemlik yaptı ve annesiyle birlikte kendisine puan vererek şampiyon oldu. Federasyondaki son skandal ise geçtiğimiz günlerde yaşandı. Wushu Federasyonu Asbaşkanı Fatih Çapoğlu’nun yeğeni Dursun Ali Çapoğlu, 2020 Türkiye Şampiyonası’nda serisini tamamlamamasına rağmen aralarında teyzesinin de bulunduğu hakemler tarafından şampiyon ilan edildi.

SAKARYALILAR GRUBU

T24'ün haberine göre Wushu Federasyonu'nun yönetimi kamuoyunda Sakaryalılar Grubu olarak bilinen bir ekibin elinde. Skandallarla adı ilk duyulan yönetici Abdurrahman Akyüz, Necmettin Erbakan'ın korumalığını yapan bir isim ve Sakaryalılar Grubu'nun da önemli isimlerinden. SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran’ın kardeşi olan, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran ve Halk Bank Yönetim Kurulu üyeliğine atanması eleştirilen, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de bu grubun diğer üyelerinden.