"Tam kapanmanın zaruriyet haline geldiğini" söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Amacımız hasta yükümüzü giderek azaltmak" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ülke genelinde uygulanan 'tam kapanma' sürecine ilişkin Antalya'da değerlendirmelerde bulundu. Vaka sayılarındaki düşüş hızını azaltmak için 'tam kapanma'nın bir zaruriyet halini aldığını belirten Bakan Koca, "Tam kapanmanın vaka sayılarını düşürmesini umuyoruz. 14 aydır büyük bir mücadele verdiğimiz salgında yeni bir pik dönemi yaşadık. Alınan kısıtlamalarla bir miktar düşüş sağlansa da istediğimiz düzeyde olmadı" ifadelerini kullandı.

"İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE BİR DÜŞÜŞ OLMADI"

Koca, şu açıklamalarda bulundu: "Alınan önlemlerle pik döneminde bir düşüş olsa da istediğimiz seviyede olmadı. Tam kapanma bir zaruret oldu. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz. Vaka oranlarını iller için her hafta yayınlamaktayız. Sıkı koordinasyon ile mücadeleyi sürdürüyoruz. Bugün Antalya'dayız. Antalya'yı detayları ile değerlendireceğiz. Amacımız hasta yükümüzü giderek azaltmak. İki haftadır uygulanan tedbirlerin vaka sayısında istediğimiz düşüş hızını sağlayamaması sebebiyle 17 günlük kapanma dönemiyle vaka sayılarında hızlı düşüşü sağlayacağımıza inanıyorum. Salgınla mücadelede bildiğiniz gibi filyasyonun önemi büyük. Bu sistemi dünyada etkin şekilde uygulayabilen nadir ülkelerden biriyiz. Filyasyon ekiplerimiz hem temaslıları belirleyip izole etmek hem vatandaşlarımıza ilaçlarını ulaştırmak için canla başla mücadele ediyor."

"SON BİR HAFTADA VAKA SAYISINDA YÜZDE 35 ORANINDA AZALMA"

Bakan Koca, Antalya'da salgının gidişatına ilişkin ise şu bilgileri paylaştı: "Antalya'da son bir haftada vaka sayısında yüzde 35 oranında azalma göründü. Antalya'da yatak doluluk oranımız yüzde 47,7'ye, yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 66,3'e düşmüş oldu."