Sağlık Bakanı Koca, yatak kapasitesi dolan iller ve hastaneler olduğu iddialarını yalanladı. Koca, "İddia sahipleri hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Reuters’in bazı şehirlerde hastanelerin tam kapasite doluluğa ulaştığına ilişkin haberine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yanıt verdi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Koca, hiçbir ilde kapasitesi dolu hastane olmadığını belirtti.

"İDDİALARIN SAHİBİ HASTANELER DOLUYMUŞ GİBİ TEDBİR ALSIN"

Bakan Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "COVID-19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır. Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur." https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1291270092068663298

REUTERS, ULAŞTIĞI BELGEYİ AÇIKLADI

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, bu hafta günlük vaka sayısının 1000'in üzerine çıktığı Türkiye'de hastanelere bazı talepler gittiğini ve "Covid-19 yüzünden yoğum bakım ünitesindeki yatakları boşaltın" ifadesinin yer aldığını yazdı. Gaziantep-Kilis ve Ankara tabip odası üyeleriyle görüşen Reuters haberinde, Covid-19 için ayrılmış yatakların dolu olduğuna ilişkin görüşlere yer verdi.