Dolandırıcılar, koronavirüs sürecinde pek çok kişinin ekonomik sıkıntı içinde olduğu bu süreçte bazı yurttaşların telefonuna Sağlık Bakanlığı'nın 1498 TL destek yaptığını belirten bir mesaj atıyor.

Son günlerde Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı bir destek kampanyasına kayıt adı altında bir dolandırıcılık faaliyeti yapılıyor.

UYGULAMA YOLUYLA VERİLER ÇALINIYOR

Koronavirüs nedeniyle toplumun yoksul kesimlerinin zor günler geçirdiği ve devletten destek beklediği bu günlerde, dolandırıcılar da boş durmuyor. Ekşi Sözlük'te paylaşılan bir entry ile gündeme gelen olayla yeni bir dolandırıcılık faaliyeti ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı adıyla atılan SMS'lerde devletin 1498 TL nakit yardım yaptığı duyuruluyor. Duyuruya tıklayan yurttaşların önüne bir kayıt ekranı geliyor ve başvuru için bir uygulama indirmeleri ve bilgilerini girmeleri isteniyor. Bilgiler üzerinden dolandırıcılar, yurttaşlara ait banka hesaplarına erişebiliyor. Son zamanlarda giderek yaygınlaşan bu dolandırıcılık faaliyetine dair Sağlık Bakanlığı'nın açıklama yapması ve yurttaşları uyarması bekleniyor.