Koronavirüs salgını hızla yayılırken Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri de harekete geçti. Ekrem İmamoğlu'dan sonra Mansur Yavaş da maske üretimine başlayacaklarını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, maske üretimine başladıklarını duyurdu. İmamoğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada "Günde 10 binin üzerinde üretilecek maskeler ücretsiz dağıtılacak" dedi. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, işleri azalan terzilerle anlaşarak maske ürettirip dağıtacaklarını söyledi.

MASKE ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle toplu bulunulan yerlerde maske takma zorunluluğu getirilmesinin ardından devlet ücretsiz maske dağıtımına başlarken, İstanbul ve Ankara’da da Büyükşehir Belediyeleri harekete geçti.

İMAMOĞLU: GÜNDE 10 BİN MASKE ÜRETİP DAĞITACAĞIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından maske üretimi yaptıklarına ilişkin fotoğraflar paylaşarak şöyle dedi: “İstanbullular için maske üretmeye başladık. Toplu alanlarda maske kullanımının zorunlu hale gelmesiyle birlikte İSMEK eğitmenlerimiz, artan ihtiyacı karşılamak üzere maske üretimine başladı. Günde 10 binin üzerinde üretilecek maskeler ücretsiz dağıtılacak.” İstanbullular için maske üretmeye başladık. Toplu alanlarda maske kullanımının zorunlu hale gelmesiyle birlikte İSMEK eğitmenlerimiz, artan ihtiyacı karşılamak üzere maske üretimine başladı. Günde 10 binin üzerinde üretilecek maskeler ücretsiz dağıtılacak. #BirlikteBaşaracağız

YAVAŞ: MASKE ÜRETİMİNE BAŞLIYORUZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs salgını sürecinde işleri azalan terzilerle çalışacaklarını söyledi. Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’nın aktardığına göre Yavaş, “Hepsine maske dikme yöntemini göstereceğiz. Bunun karşılığında ücreti neyse parasını da ödeyeceğiz. Onlar da iş yapamaz durumdan çıkmış, kazanmış olur, vatandaş da maskeye kavuşur” dedi.

ERDOĞAN, PARAYLA MASKE SATIMINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dün yaptığı konuşmada maskelerin ücretsiz olarak devlet eliyle dağıtılacağını söyledi. Erdoğan, hiç kimsenin ücret karşılığı maske satmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.