Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pek çok meslek grubunun aşı programına dahil edildiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar ile pek çok meslek grubunun aşı programına dahil edildiğini duyurdu. Koca'nın açıklamalarına göre gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları; berber ve kuaförler ile avukatlar aşı programı kapsamına alındı. Koca'nın paylaşımları şu şekilde:
  • Aşı programımızda meslek gruplarımızın tanımlanmasına devam ediliyor. Yarından itibaren Gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları da programa dahil ediliyor. Bu güce güvenin.
  • Aşı programı kapsamında berber ve kuaförler de aşılanmaya başlıyor. Randevularınızı yarından itibaren alabilirsiniz. Bu güce güvenin.
  • Yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatlar aşı programına dahil oluyor. Yarından itibaren tüm avukatlarımız aşı olabilirler. Bu güce güvenin.

DÜN ÖĞRETİM ÜYELERİ DAHİL EDİLMİŞTİ

Koca dün yaptığı paylaşımda ise aşılamanın 45 yaşa düştüğünü bildirmiş ve hafta başında da 4.2 milyon BionTech aşısı geleceğini duyurmuştu. Ayrıca Koca "Bir meslek grubu daha aşı programında yerini alıyor. Üniversitelerimizin Eylül’de yüz yüze eğitime başlayabilmesi için öğretim üyelerimizin ve üniversite personellerinin aşılanmasına da yarın başlıyoruz. Bu güce güvenin” demişti.