CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, salgın döneminde iş yükü artan ve mobbinge uğrayan asistan hekimler, intern doktorlar ve tüm sağlık emekçilerinin sorunlarına Meclis'te dikkat çekerek Sağlık Bakanlığı ve iktidarı göreve çağırdı.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, salgın döneminde iş yükü artan ve mobbinge uğrayan asistan hekimler, intern doktorlar ve tüm sağlık emekçilerinin sorunlarına Meclis'te dikkat çekerek Sağlık Bakanlığı ve iktidarı göreve çağırdı. Pandemi döneminde sağlık emekçilerinin yaşadığı 'dramatik' problemlerin çözüm beklediğine vurgu yapan Barut, bu mağduriyetin son bulmasını istedi.

"KATLANILMAZ HALE GELDİ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Asistan hekimlerimiz, intern doktorlarımız ve genç uzman hekimlerimizin var olan sorunları, pandemi döneminde daha da derinleşmiştir. Özellikle artan ağır iş yükü ve mobbing, kahraman sağlık emekçilerinin insan üstü gayret ve idare etme çabalarına karşın artık katlanılmaz hale gelmiştir" diye konuştu.

"MAĞDURİYET BİTMELİDİR"

Asistan hekimler ve intern doktorlar ile tüm sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunlara işaret ederek çözüm çağrısını yineleyen Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Amacı seçtiği meslek dalında yetkinlik kazanmak olan asistan hekimler, intern doktorlar ve genç uzman hekimler, artık tükenme noktasındadır. Bu sorunlar hastanelerdeki organizasyon eksikliği ile birleşmiştir. Tüm sağlık emekçilerinin iş yükü çekilmez hale gelmiştir. Her gün mesailerine fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak hazır bir şekilde giden genç hekimler, artık daha fazla mağdur edilmesin. '36 saat hiç uyumamış bir pilotun uçağına biner misiniz?' ve '36 saat hiç uyumamış bir hekimin sizi ameliyat etmesini ister miydiniz?' diye soran asistan hekimlerimizin halini düşünün artık. Daha fazla zaman geçirmeden bu haklı taleplerine yanıt verin, çözüm üretin."