Belçika 16-17 yaşındakileri Kovid-19'a karşı aşılamaya başlayacak. Bu yaş grubu için sadece Pfizer BioNTech aşısı kullanılacak.

Belçika'da koronavirüsle mücadele kapsamında, 16-17 yaşındaki gençlerin aşılanmasına karar verildi. Ülkedeki sağlık bakanlıkları ile federal ve bölgesel hükümetler, Pfizer BioNTech'in Kovid-19 aşısının 16-17 yaş grubuna uygulanmasında fikir birliğine vardı. Flaman Bölgesi hükümetinin Refah, Halk Sağlığı ve Aile Bakanı Wouter Beke, "Gençler mecburi temasları aracılığıyla virüsün kendi grupları içinde ve diğer yaş grupları arasında yayılmasına yol açmaya devam ediyorlar" dedi.

BELÇİKA TEDBİRLERİ GEVŞETİYOR

Belçika hükümeti, dün bazı pandemi önlemlerini gevşetme kararı almıştı. Restoran, kafe ve bar gibi işletmeler 05.00'ten 23.30'a kadar açık olabilecek. İç mekanlarını 9 Haziran'dan itibaren açmalarına izin verilen işletmeler, her masaya en fazla 4 müşteri kabul edebilecek, masalar arasında en az 1,5 metre bulunacak. Salgın durumunun olumlu seyrettiği yeşil ve turuncu bölgelerden ülkeye dönen kişiler, karantinaya girmek zorunda olmayacak.