Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Bundan sonra bir şey yokmuş gibi davranmaya devam edersek, giderek kapanacağız" uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Youtube ve Twitter hesaplarından yaptığı videolu paylaşımda, koronavirüse (Covid-19) karşı alınan yeni tedbirlerin yeterli olup olmayacağına yönelik açıklama yaptı. DHA'nın aktardığı habere göre Özlü, yeni koronavirüs tedbirlerine ilişkin, "Sadece idari tedbirler ile bir pandemiyi durdurmak mümkün olmaz. Toplumun da katılması, destek vermesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"EVDE OTURMALI, EVE KİMSEYİ ALMAMAMLIYIZ"

Yasaklarla birlikte durumun rehavetinin anlaşılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Özlü, şöyle devam etti: "Bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonra bir şey yokmuş gibi davranmaya devam edersek giderek kapanacağız. Daha sert, daha radikal yasaklar gelecek, o da hepimizi zora sokacak." Özlü, tedbirlerin amacının kalabalıklaşmayı, karşılaşmayı azaltmak olduğuna dikkat çekerek, "Dolayısıyla evde oturmalıyız, eve de kimseyi almamalıyız. Evde de hane halkının dışındaki kişiler ile bir araya gelmek güvenli değil" ifadelerini kullandı.