Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, yaklaşan Kurban Bayramı'nda bayramlaşma ve toplu organizasyonlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Yeşim Taşova, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bayramlaşma uyarısı yaptı.

AİLE BÜYÜKLERİ ZİYARET EDİLMESİN

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, yaklaşan Kurban Bayramı için uyarılarda bulundu. Bayramda aile büyüklerinin riske atılmaması ve ziyaret edilmemesi gerektiğini söyleyen Taşova, "Olur da gidilirse özellikle yaşlı ve risk grubundakiler için 1,5-2 metre mesafede bulunarak, el hijyenine dikkat etmek ve maske kuralına uymak gerekiyor. Toplu halde yenilen yemekler, ziyaretler olmasın. Ziyaret etmeyelim. Telefon var, görüntülü konuşma var, bu seneyi böyle geçirelim. Bunun başka yolu yok. Hele ki toplumda vakalar artarken böyle bir riske kimseyi atmamak gerektiğini düşünüyorum" dedi.

YAPAY ELLE DE TOKALAŞMAYIN

Kurban Bayramı için hayvan pazarlıklarında yapay elle tokalaşmayı da tasvip etmediklerini söyleyen Taşova, "Kurbanlık alımındaki tokalaşma için sosyal medyada görmüştüm araya yapay bir el koymuşlar. O şekilde anlaşmaya çalışılıyor. O da olmayacak, o da bir ritüel bizim için. Bütün bunlardan vazgeçmeliyiz. Bilindiği gibi sosyal mesafe, maske, temizlik ve havalandırma gibi önlemler çok önemli. Bu dönemi böyle geçireceğiz. Özellikle ikinci dalgayı beklerken daha dikkatli olmak gerekiyor" şeklinde konuştu.