Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'ye gelmesi gereken aşılar konusunda bilgi verdi. Edinilen bilgilere göre, bu hafta içinde 10 milyon doz Sinovac aşısı, Haziran ayında 30 milyon doz, Eylül ayına kadar ise 60 milyon doz daha BionTech aşısı gelecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında aşılama çalışmaları ile ilgili olarak gazetecilere bilgi verdi. Koca, Sinovac firmasının aşısına ilişkin üretim yetkisinin verildiğini, ancak bunun birkaç ay içerisinde gerçekleşemeyeceğini belirten Bakan Koca, bu hafta içinde önemli oranda Sinovac aşısı beklediklerini kaydetti. BioNTech aşısına ilişkin de bilgi veren Koca, toplam 90 milyon dozdan fazla aşının temin edilmesi yönünde anlaşmaların yapıldığını söyledi.

UĞUR ŞAHİN TÜRKİYE'YE GELECEK

Sağlık Bakanı Koca, Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'in bu hafta yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına video konferansla katılacağını da söyledi. Aşı kampanyasını güçlü bir şekilde yapmak istediklerini söyleyen Koca, Şahin'i haziran başında Türkiye'ye davet ettiklerini de dile getirdi. Toplumsal bağışıklık konusunun haziran veya temmuz aylarında sağlanabileceğini, bunun eylül ayına kalmayacağını ifade eden Koca, haziran, temmuz aylarında, BioNTech aşısında 50 milyon rakamına ulaşacaklarını söyledi.