Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kabinede, koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan Bayramı’nı da içine alan üç haftalık yeni tedbirlerin gündemde olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün saat 15.30'da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Toplantıda koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları, aşı tedariki, yerli aşı çalışmaları ve aşı takvimi konularının yanı sıra Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyon başta olmak üzere ülke gündemindeki çeşitli konuların ele alınması bekleniyor.

"TAM KAPANMA" KARARI GELEBİLİR

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, bugünkü kabine toplantısının ardından "tam kapanma" kararı gelebilir. Buna göre, kamu ve özel sektör dahil tüm işyerleri ve tüm işletmeleri kapsayacağı, üretim yapan yerler, marketler, gıda zincirleri gibi daha önce sayılan yerlerin hariç tutulacağı iddia ediliyor.

BAKAN KOCA SUNUM YAPACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapması planlanan toplantıda, tedbirlerin vaka sayılarına yansıması, yeni tedbirlere ihtiyaç duyulup duyulmadığı, mevcut tedbirlerin ne zamana kadar devam edeceği gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor. İthal aşıda tedarik süreci, Rus Sputnik V aşısıyla ilgili gelişmeler, yerli aşı çalışmalarında gelinen son aşamanın da toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer alacağı öngörülüyor. Yeni göreve atanan ve ilk icraatlarıyla tepkileri üzerine çeken olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın da toplantıda bir sunum yapması bekleniyor.