Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüse dair devam eden aşı çalışmalarının gelecek yılın ilk aylarından önce sonlanmayacağını açıkladı.

Koronavirüse karşı aşı çalışmalarına dair açıklama yapan DSÖ, aşının önümüzdeki yılın ilk aylarından önce beklenmemesi gerektiğini duyurdu.

GELECEK YILDAN ÖNCE BEKLENMEMELİ

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Programı İcra Direktörü Mike Ryan, aşı çalışmaları hakkında basın açıklaması yaptı. Ryan, araştırmacıların iyi bir ilerleme kaydettiğini, ancak ilk aşılamanın gelecek yıl başlarına kadar gerçekleşmeyeceğini söyledi. Ryan "Genel nüfusu aşılamadan önce kendimize ve topluluklarımıza bakıp, bu aşıların güvenli ve etkili olması için tüm önlemleri aldığımızı söyleyebilmeliyiz" dedi. Mike Ryan ayrıca "Bunu yapabilmek için, süreyi kısaltabiliriz ama gerçekçi olursak insanların aşılanmaya başladığını görmemiz, gelecek yılın ilk kısmında olacak" diye konuştu.

BAŞARISIZ ÇALIŞMA YOK

Ryan, bazı aşıların 3. faz testlerine geçtiğini ve hiç birinin güvenlik ve bağışıklık sistemini harekete geçirme anlamında başarısız olmadığını vurguladı.