Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamada, "Mevsimlerin Covid-19'un bulaşmasında bir etkisi yok gibi görülüyor, insanların toplanması etkiliyor. Küresel olarak salgında halen birinci dalgadayız. Bu çok büyük bir dalga ve alçalıp yükseliyor" ifadeleri kullanıldı.

Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü, koronavirüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, düzenlediği basın toplantısında korona virüsü salgını ile ilgili ortaya atılan iddialara da yanıt verdi.

"DİĞERLERİNDEN FARKLI"

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, düzenlediği basın toplantısında korona virüsü salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu. Daha önce sık sık gündeme gelen, “Soğuk havalar gelince korona virüsü salgını tekrar artacak” iddiası ile ilgili konuşan Harris, “İnsanlar halen mevsimler ve hava durumunun Covid-19’un yayılmasıyla ilgisi olduğunu düşünüyor korona virüsü, influenza gibi mevsimsel değişikliklerdeki gibi hareket etmiyor. Şunu iyice anlamamız gerekiyor, bu yeni bir virüs ve diğerlerinden farklı davranıyor” dedi.

“DÜZ HALE GETİRİP YERE SERMELİYİZ”

Harris sözlerine, “Korona virüsü ile ilgili ikinci dalga, üçüncü dalga gibi tanımlar yapmamak gerek. Bu çok büyük bir dalga. Yükseldiği ve düştüğü zamanlar olacak. Yapabileceğimiz en iyi şey onu düz hale getirmek ve etkisini yere sermek” diyerek son verdi.