Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), deksametazon adlı ilacın koronavirüs tedavisindeki etkisini ortaya çıkaran Oxford Üniversitesi ve İngiliz hükümetini tebrik etti.

DSÖ, koronavirüs tedavisinde oldukça faydalı olduğu ortaya çıkan deksametazon ilacı için Oxford Üniversitesi'ni tebrik etti.

ÖLÜM ORANINI DÜŞÜREN İLK İLAÇ

İngiltere’de Oxford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, "deksametazon" adlı ucuz ve kolay bulunabilen bir ilacın, koronavirüste ölüm oranını düşüren ilk ilaç olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, düşük dozlu steroid tedavisinin ölümcül koronavirüsle savaşta önemli bir rol oynayabileceğini açıklamıştı.

DSÖ TEBRİK ETTİ

Deksametazon isimli ilacın tedavide etkili olduğu haberleri üzerine Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) ilk açıklama geldi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ilk klinik deneylerin ucuz ve geniş çaplı kullanıma uygun olan deksametazon ilacıyla kritik durumdaki hastaların hayatının kurtarılabileceğini gösterdiğini söyledi. Ghebreyesus, “Bu tedavi, oksijen desteği ya da solunum cihazına ihtiyaç duyan hastalar arasındaki ölüm oranını azaltan ilk uygulama. Bu mükemmel bir haber. İngiliz hükümetini, Oxford Üniversitesi’ni ve bu hayat kurtaran buluşa katkı sağlayan tüm hastane ve hastaları tebrik ediyorum” dedi.