Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün dünyadaki gidişatıyla ilgili yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık, Türkiye, Rusya gibi ülkelerde koronavirüs vaka sayılarındaki artış düzeyinin, ufak da olsa olumlu haberlerin geldiği İtalya, İspanya, Almanya, İsviçre gibi ülkelerde yaşanan kazanımları etkisiz kıldığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'deki koronavirüs vaka sayısındaki artış hızının sabit kalma eğiliminde olduğunu açıklamış, bunu pozitif bir durum gibi kamuoyuyla paylaşmıştı. https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1250468989316280323?s=20 Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) ise farklı tonda bir açıklama geldi. açıklamasında Birleşik Krallık, Ukrayna, Rusya, Beyaz Rusya'nın yanı sıra Türkiye'nin verilerine de dikkat çekildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Henri Kluge, "Almanya, İtalya, İspanya ve İsviçre gibi bazı ülkelerden gelen ufak olumlu sinyaller, Birleşik Krallık, Türkiye, Ukrayna, Belarus ve Rusya gibi vaka artış eğiliminin sabit veya yükselişte olduğu ülkelerden gelen verilerle etkisizleşiyor” ifadesini kullandı.

"GELECEK 2 HAFTA AVRUPA İÇİN ÇOK KRİTİK"

Dr. Kluge açıklamalarına, “Gelecek 2 hafta Avrupa için çok kritik. Bu virüs hepimizi çok derinden etkiledi. Havaların ısınmasına aldanmayalım, gardımızı indirmememiz gerek” sözleriyle devam ederek şunları söyledi: “Normale geri dönmenin hızlı bir yolu yok. Avrupa’da vaka sayısı artıyor. Son 10 günde Avrupa’daki vaka sayısı neredeyse ikiye katlanarak 1 milyona ulaştı. Dünyadaki Covid-19 vakalarının yüzde 50’sinin yükünü Avrupa üstleniyor. Salgın fırtınasının bulutları Avrupa bölgesinin üzerinde.”