Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin yoksul ülkelerde iyi işlemeyeceğini söyledi.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, yoksul ülkelerde insanların günübirlik işlerle hayatta kaldığını, sokağa çıkma yasağı getirilmesi durumunda bu insanların gıdaya ulaşamayacağını açıkladı.

GRİPTEN 10 KAT DAHA ÖLDÜRÜCÜ

Cenevre'de video konferansla açıklama yapan Ghebreyesus salgının yayılma şekli ve öldürücülüğü hakkında bilgi verdi. Ülkelerden aldıkları verileri incelediklerini belirten Ghebreyesus, "Covid-19'un hızla yayıldığını ve bunun ölümcül olduğunu biliyoruz. 2009 grip salgınından 10 kat daha ölümcül" dedi.

YOKSULLAR EVDE KALAMAZ

Salgınla mücadelenin farklı ülkelerde farklı şekillerde hayata geçtiğini söyleyen Ghebreyesus, "Yoksul ülkelerde insanlar günübirlik işlerde çalışıyorlar. Stok yapma ihtimalleri çok düşük. Bu nedenle gıdaya ulaşmak için çalışmak zorundalar bu insanları evlerinde tutmak zor olacak" dedi. Ghebreyesus, yoksul insanların evlerinde kalmasına yönelik kendi önerilerini ise dile getirmedi.