Kademeli normalleşme kapsamında düğünlerde yemek ve ikram yasağı kaldırıldı. Nikah törenleri ve düğünlerde yiyecek-içecek ikramı yapılabilecek, azami davetli sayısı kısıtlaması olmayacak. Kapalı alanlar için kişi başına en az 6 metrekare alan bırakılması gerekecek. Nişan ve kına ise 1 Temmuz'dan sonra serbest olacak.

İçişleri Bakanlığının Kovid-19 salgınıyla mücadele amacıyla 1 Haziran'da yayımladığı genelgeyle nikah törenleri ve düğünlere ilişkin gelen yasak ve kısıtlamalar kaldırıldı. İçişleri Bakanlığı "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri" genelgesinde, düğün ve nikah törenlerinin belirli kurallarla uygulanacağı, nişan ve kına gecesi gibi etkinliklere ise 1 Temmuz'a kadar izin verilmeyeceği bildirildi.

KATILIMCI SINIRI YOK

Genelgede, yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalara 15 Haziran'da son verileceği, bu tarihten sonraki nikah törenleri ve düğünlerde yiyecek-içecek ikramının yapılabileceği, kapalı alanlarda kişi başına en az 6 metrekare alan bırakılması kaydıyla azami katılımcı sınırının uygulanmayacağı bilgisine de yer verildi. 15 Haziran itibarıyla kalkan bazı kısıtlamalar ile kapalı alanlarda yapılacak nikah törenleri ve düğünlere yönelik daha önce belirlenen azami 100 davetli sınırlandırması ise sona erdi. Haziran ayı boyunca uygulanacak kademeli normalleşme sürecinde nişan ve kına gibi etkinliklere 1 Temmuz'dan sonra izin verilecek.