Akdeniz Üniversitesi'nde kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert, hamileliğin 28. haftasında 760 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Akdeniz Üniversitesi, kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert'in bir erkek bebek dünyaya getirdiğini açıkladı. Üniversiteden yapılan açıklamada, "8 Ağustos 2011 tarihinde dünyanın başarılı ilk rahim nakli yapılan Derya Sert, annelik sevincine kavuşmuştur" ifadeleri kullanıldı.

DÜNYADA BİR İLK

Rahmi olmadığı için hamile kalamayan 23 yaşındaki Derya Sert'e, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın başkanlığındaki ekip tarafından 8 Ağustos 2011'de rahim nakli gerçekleştirilmişti. Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen basın toplantısı ile Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Özlenen Özkan, tarafından dünyada ilk kez kadavradan rahim nakli gerçekleştirilen Derya Sert'in bebeğinin dünyaya geldiği duyuruldu. Hastane 32 yaşındaki Derya Sert'in hamilelik sürecindeki fotoğraflarını da paylaştı. Daha önce de Türkiye'de ilk çift kol ve yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, dünyada yapılan ilk başarılı rahim naklini gerçekleştirdiklerini aktardı.