Göğüs ağrısı şikayetiyle Yalova Devlet Hastanesi'ne giden 64 yaşındaki Aygül Durakoğlu Sait, ameliyat ekibinin izinli olması nedeniyle ameliyat olamadı.

Göğüs ağrısı şikayetiyle Yalova Devlet Hastanesi'ne giden 64 yaşındaki Aygül Durakoğlu Sait'in, Aort damarında ciddi bir yırtılma söz konusu olduğu tespit edildi. Yırtılmadan dolayı acilen müdahale edilmesi gereken Sait'in ameliyatı zorlu olduğu için Yalova Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilemedi. Acilen ameliyata alınması gereken 64 yaşındaki Sait'in ameliyatı, ameliyatı gerçekleştirebilecek tüm ekibin bayram izninde olması dolayısıyla gerçekleştiremiyor. Hastanın yaşadığı durumu, Artı Gerçek'ten Ayşegül Başar’a değerlendiren İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk, "Elbette sağlık çalışanları da izinlerini kullanacak. Burada söz konusu olan insan sağlığı ve en azından bölgede bu ameliyatı gerçekleştirebilecek bir ekibin var olması gerekiyor. Bunun organizasyonunu sağlamak İl Sağlık Müdürlüğü'nün sorumluluğunda." ifadelerini kullandı.

"24 SAATİ ATLATMA ŞANSI DÜŞÜK"

Çevre illerde bulunan özel ve devlet hastaneleri arayan Sait'in yakınları, tüm kalp damar cerrahlarının ve ameliyat ekiplerinin bayram tatilinde olması sebebiyle hastanın ameliyatının gerçekleştirilemeyeceği yönünde dönüş aldı. Durumu kritik olan hasta Sait'in müdahale edilmeden 24 saati atlatma şansının ise oldukça düşük olduğu belirtildi.

“CİDDİ YIRTILMA TESPİT EDİLDİ”

Aygül Durakoğlu Sait'in oğlu Eyüp Sürer yaşadıklarını şöyle anlattı: "64 yaşındaki hastamız geçen hafta Marmara Üniversitesi'nde açık kalp ameliyatı oldu. Ameliyat başarılı geçti ve bir süre hastanede yattı. Arife gününden bir gün önce de taburcu edilerek evine geri gönderildi. Dün gece göğüs ağrısından şikayeti oldu, Yalova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yapılan incelemeler sonucunda Aort damarında ciddi bir yırtılma tespit edildi ve acil ameliyat edilmesi gerektiği söylendi."

“YAŞAMA ŞANSI YÜZDE 20”

"Açık kalp ameliyatını gerçekleştiren Marmara Üniversitesi doktoru yıllık izinde olduğunu söyleyip bizimle ilgilenemeyeceğini belirtti devamında zaten iletişimimiz koptu. Aort damarındaki yırtık icin söz konusu ameliyat zorlu ve Yalova’da gerçekleştirilemiyor. Çevre illerde hem özel hem de devlet hastanelerini tek tek aradık fakat hiçbir kalp damar cerrahi ve ameliyat ekibinin olmadığını hepsinin bayram tatilinde olduğunu öğrendik. Hastamızın durumu kritik ve bu şekilde müdahale edilmeden 24 saati atlatma şansı yüzde 20 olduğu söyleniyor. Gözümüzün önünde hastamız can çekişiyor ve ölümünü bekliyoruz."

“SÖZ KONUSU OLAN İNSAN SAĞLIĞI”

İstanbul Tabip Odası Genel Seketeri Dr. Osman Öztürk, durumu şöyle değerlendirdi: "Söz konusu ameliyat gerçekten zorlu bir ameliyat, her hastane bunu yapamayabilir. Zaten bir hastane ameliyatın yapılabilmesi için tek başına o ameliyatı yapabilecek doktorun varlığı yeterli değildir. Tüm ameliyat ekibinin olması gerekir. Elbette sağlık çalışanları da izinlerini kullanacak. Burada söz konusu olan insan sağlığı ve en azından bölgede bu ameliyatı gerçekleştirebilecek bir ekibin var olması gerekiyor. Bunun organizasyonunu sağlamak İl Sağlık Müdürlüğü’nün sorumluluğunda. Hastamızın özel bir hastanede ameliyat olabilecek imkanları da olmayabilirdi neticede. Hastanın biran önce yattığı hastaneden alınarak en yakındaki ameliyatı gerçekleştirebilecek imkanları olan hastaneye götürülüp, acilen müdahale edilmesi gerekiyor."