Hatay Tabip Odası, kentte hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının artmasının ardından yaptığı açıklamada, "Sorumlu mevkilerdekilerin pandemi yönetimindeki basiretsizliği canlarımızı almaya devam ediyor" dedi.

Hatay Tabip Odası, bir sağlık çalışanının daha virüse yenik düşmesinin ardından basın açıklaması yaptı. Dr. Nebil Emir’in hayatının kaybetmesinin ardından kentteki hayatını kaybeden sağlık emekçisi sayısının 10’a ulaştığı belirtilirken, “Sorumlu mevkilerdekilerin pandemi yönetimindeki basiretsizliği canlarımızı almaya devam ediyor” denildi.

"NE ÇOK ÖLÜYORUZ! NE ÇOK TÜKENİYORUZ!"

Sendika.org'un haberine göre Hatay Tabip Odası tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Ne çok ölüyoruz! Ne çok tükeniyoruz! Sorumlu mevkilerdekilerin pandemi yönetimindeki basiretsizliği canlarımızı almaya devam ediyor. Geçen hafta içerisinde ilimizde on sağlık emekçisi arkadaşımız hayatını kaybetmişken, bugün de hekim arkadaşımız Dr. Nebil Emir’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. O yönetenler için bir rakam olabilir ama kendisi gibi sağlık emekçisi olan eşi için yol arkadaşı, çocukları için baba, bizler için ise çalışkan bir hekim, bir dost, bir arkadaştı."

"GERÇEK SAYILARI SÖYLEMEYENLERİN SALGININ KONTROL ALTINA ALINAMAMASINDAKİ PAYI ÇOK BÜYÜK"

"Salgının başından beri şeffaf olmayan, halka gerçek vaka sayılarını ve ölümleri söylemeyenlerin bu salgının kontrol altına alınamamasındaki payı kuşkusuz çok büyük. İnsanları sadece maske-mesafe-hijyen ile koruyabileceğini zanneden zihniyet, hiçbir sosyal tedbir almadan bir salgınla mücadele edilemeyeceğini bilmeliydi. Salgın daha önce işlevsizleştirdiğiniz birinci basamakta karşılanır. Koruyucu sağlık hizmetleri ile karşılanır.” ifadelerine yer verdi."

"15 GÜN KAPANMA GEREKLİDİR"

TTB ve Hatay Tabip Odası olarak aylardır en az 15 günlük kapanma süreci gereklidir diye çığlığımız çıktığı kadar bağırıyoruz, sizler ise pansuman çözümlerle göstermelik bazı tedbirler alıyorsunuz. Bu tedbirlerin yetersiz olduğu gün gibi aşikarken, biz sağlık çalışanlarını salgının en önüne hiçbir tedbir almadan sürmek resmen bizi feda etmektir. Biz sağlık çalışanları aylardır hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevimizi sürdürmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Ama siyasi iktidar da üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Halkın temel ihtiyaçları üç ay süreyle ücretsiz ve karşılıksız karşılanmalıdır. Beslenme, ısınma, aydınlanma ve kira giderleri merkezi bütçeden verilmelidir. Yerel yönetimler vatandaşları için gerekli sosyal yardım projelerini devreye sokmalı, suyu üç ay vatandaşa ücretsiz temin etmelidir. Toplu ibadetler her görüşten insanlar için geçici süre için yapılmamalıdır."

"SİYASAL İKTİDARI GEREKLİ TEDBİRLERİ EN SIKI ŞEKİLDE ALMAYA DAVET EDİYORUZ"

"Bu süreçte yüzlerce sağlık çalışanı enfekte oldu, onlarcası hastanelerde enfeksiyonu ağır geçirdi, bir kısmı şu anda yaşam mücadelesi veriyor. Artık daha fazla kayıp istemiyoruz. Siyasi iktidarı gerekli tedbirleri en sıkı bir şekilde almaya davet ediyoruz. Dr. Nebil Emir’in vefatının son olmasını istiyor, arkadaşımızın vefatı bir meslek hastalığı olarak kabul edilinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimize söz veriyoruz."