Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki Covid-19 vaka sayısının Türkiye genelinin yüzde 40'ına, Ankara'nın 5 katına ulaştığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, İl Sağlık Müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimlerle birlikte koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin bir toplantı yaptıklarını duyurdu. Bakan Koca, toplantıda koronavirüs salgınının İstanbul’daki seyrinin masaya yatırıldığını belirterek, "Devam eden artışa karşı alınacak tedbirleri kararlaştırdık" ifadelerini kullandı.

"TEMASLI TARAMASINIİ TEST SAYISINI ARTIRDIK"

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, salgının İstanbul'daki seyrine ilişkin şu bilgileri paylaştı: "İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin % 40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştı. Temaslı taramasını, test sayısını artırdık. Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz. İstanbul’da en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz. Mecbur olmadıkça kalabalık ortama girmeyin." https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1319340511619129347 https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1319349956474437634