İstanbul Tabip Odası Başkanı, İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Pınar Saip, koronavirüs salgınının yanlış yönetildiğini belirterek, "Sağlıkçılara test yapılmıyor. Bugüne kadar kaç sağlıkçının hastalandığını bilmiyoruz" dedi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Saip, “Ülkemizde salgının 1. dalgası devam etmekte. 1 Haziran'da kontrolsüz açılım sonrası Sağlık Bakanlığı tarafından bildirilen günlük yeni vaka sayıları 750'lerden 1500'lere çıktı. Salgın daha çok ekonomik kaygılarla ve başarılıyız algısı yaratılarak şeffaf olmayan şekilde yönetilmekte. AVM'lerin açılması, Ayasofya'nın açılışına kalabalık katılımın özendirilmesi, milyonlarca öğrencinin sınavlara girmesi halkta rehavet havası yarattı” diye konuştu.

“SAĞLIKÇILARA TEST YAPILMIYOR”

Sözcü gazetesinden Yüksel Şengül'ün haberine göre, salgında ön safhada çalışan sağlıkçılara test yapılmadığını belirten Prof. Dr. Saip, “En büyük risk grubunu oluşturmalarına rağmen sağlıkçılara test yapılmıyor. Ayrıca, özel hastanelere 1 Nisan'dan itibaren verilen Korona paketinin 29 Haziran'da devreden çıkarılmasıyla sorun büyümekte” diye konuştu.

“KAÇ SAĞLIKÇININ HASTALANDIĞINI BİLMİYORUZ”

Prof. Dr. Pınar Saip, “Salgın sürecinde birçok doktor hayatını kaybetti. Cemil Taşçıoğlu, Feriha Öz, Murat Dilmener hocalarımızın isimlerinin hastanelere verilmesi ve balkon alkışları dışında bir ilgi göremedik. Görev yaparken bulaş olan sağlık çalışanları meslek hastalığı veya iş kazası olarak tanımlanması konusunda bile zorluklar çıkarılıyor. Bugüne kadar kaç sağlıkçının hastalandığını bilmiyoruz” ifadesini kullandı.