İzmir Büyükşehir Belediyesi işitme engelliler için dudak okumaya uygun şeffaf maske üretimine başladı. Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Biz her konuda Engelsizİzmir diyoruz!" açıklamasında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde iletişim kurmakta zorlanan işitme engelli bireyler için şeffaf maske üretmeye başladı. Dudak okumayı kolaylaştıran şeffaf maskeler dört noktadan temin edilebilecek. Şeffaf maske temin etmek isteyenlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Engelli Hizmet Birimi, Karşıyaka Sağırlar Derneği, Bornova Sessizler Spor Kulübü Derneği ve Torbalı İşitme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile iletişime geçmesi yeterli olacak.

SOYER: "ENGELSİZ İZMİR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından şeffaf maske üretimini şu ifadelerle duyurdu: "Kullanımı zorunlu hale gelen maskelerden dolayı işitme engelli kardeşlerimiz iletişim kurmakta zorlanıyor. Bu noktada onlar ve işitme engellilere hizmet üreten bireyler için dudak okumayı kolaylaştıran şeffaf maskeler üretmeye başladık. Biz her konuda Engelsizİzmir diyoruz!"