Koronavirüsle mücadele kritik öneme sahip olan immün plazma stoklarıyla ilgili konuşan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Şu an artan talep nedeniyle stoklarımızı erittik” dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, koronavirüsle mücadelede önemli rolü bulunan immün plazma tedavisi ve kan bağışlarıyla ilgili açıklama yaptı.

“İHTİYAÇ ARTIYOR”

“Bütün dünyada birinci dalganın ikinci piki olarak tanımlanan yoğunluk şu an ülkemizde de yaşanıyor. Bütün dünyayla beraber Türkiye'de de bu anlamda mücadele devam ediyor” diyen Kınık, "Bununla paralel olarak da immün plazma ihtiyacı artmaktadır. Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında yoğun bir kampanyayla stoklarımızı yüksek seviyeye getirdik. Yaklaşık 5 bin ünite immün plazma stok seviyesiyle bu anlamda Eylül ayına girmiştik. Ancak şu an artan talep nedeniyle bu stoklarımızı erittik" ifadelerini kullandı. Düzenli şekilde kan bağışı yapılması için çağrıda bulunan Kınık, Kınık, " Günlük ihtiyacı karşılama noktasında sıkıntıdayız. Bağışçılarımızdan kan bağışlarını yapmalarını rica ediyoruz” dedi.