Koronavirüs kısıtlamalarının Mart ayının ikinci yarısında esnetileceği, hafta içi sokağa çıkma kısıtlama korosaatinin ise 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında Aralık ayında başlayan hafta içi sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili yeni bir adım atılacağı iddia edildi. Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın kulis haberine göre; Mart ayının ikinci yarısında hafta içi sokağa çıkma kısıtlamasının saati 21.00’den 23.00’e çekilebilir. Hafta sonu yasağı gündüz kaldırılabilir. Okullar ve lokantalar da belli kurallarla açılabilir.

NELER DEĞİŞECEK?

Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-Pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek. Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor. Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor. Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüz yüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında. Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.