Balıkesir’de aile hekimi Fevzi Turgut, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Fevzi Yılmaz Yavuz’un Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ndeki salgının yayılmasına karşı alınan esnek çalışma hükümlerine uymadığını ve genelgeyi aile hekimlerine göndermediğini sosyal medya hesabından paylaştı. Turgut, paylaşımı sonrası iki ay görevinden uzaklaştırıldı.

Balıkesir’de aile hekimi Fevzi Turgut, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Fevzi Yılmazyavuz’un Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ndeki salgının yayılmasına karşı alınan esnek çalışma hükümlerine uymadığını ve genelgeyi aile hekimlerine göndermediğini sosyal medya hesabından paylaştı. Tele 1'in haberine göre İl Sağlık Müdürü Fevzi Yılmazyavuz, aile hekimi Fevzi Turgut hakkında soruşturma açtı ve kullandığı ifadelerin koronavirüs salgınıyla mücadelenin sürdürebilirliğini ve personelin moral, motivasyonunu etkilediğini belirtti. Aile hekimi Turgut, durumdan şikayet ettiği için 2 ay görevinde uzaklaştırıldı.

AİLE HEKİMLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Dr. Turgut’a verilen cezaya Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tepki gösterdi. AHEF yaptığı açıklamada “Korona virüs salgınında virüs maruziyetini azaltmak amacıyla yayınlanan ve esnek mesai çalışma planını öngören Cumhurbaşkanlığı genelgesi ve Sayın Bakanımız imzalı yazı doğrultusunda çalışma planlamasını uygulamayan Sağlık Müdürünün yaklaşımını eleştirmiş ve aile hekimlerinin virüs ile enfekte olması durumunda yaşanacak yıkıma dikkat çekmeye çalışmıştır.” diyerek çalışma arkadaşları Turgut’un yanında olduklarını belirtti.

"HASTALARIM KUSURA BAKMASIN"

Kararı değerlendiren Turgut, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın çıkarttığı genelge ve bakanlığımız yazısına istinaden kayıtlı olan hastalarımıza daha iyi hizmet vermek ve bu vermiş olduğumuz hizmeti daha uzun süre sürdürülebilir kılmak için tüm kamu kurum ve kuruluşlarında esnek çalışma düzenine geçilmesi emredilmişti. Herkesin kendi OHAL’ini ilan ederek bulaşı önlemek için yapılması gerekenleri istedik ama İl Sağlık Müdürünün kabul etmemedi ve ilgili genelge ve yazıları ilde çalışan aile hekimlerine dahi göndermeyerek, gerekli hassasiyeti göstermedi. Bunun için yapmış olduğum paylaşım dolayısıyla hakkımda soruşturma açıldı ve 2 ay süre ile hukuksuz olarak açığa alındım. Hizmet sözleşmem gereği beni tercih eden hastalarıma hizmet edemediğim için kusura bakmasınlar. Adalet mülkün temelidir. Mutlaka yerine gelecektir ve en önemlisi adalet herkese lazımdır.” İl Sağlık Müdürlüğü’ne tepki gösterdiği yazısında Dr. Turgut şunları söylemişti: Ey Balıkesir il sağlık müdürü sayın Fevzi Yavuzyılmaz seni Allah’a havale ediyorum . Balıkesir ilinde Aile hekimliği çalışanlarının tüm vebali üzerine olsun . Cumhurbaşkanlığı genelgesini uygulamayarak Sana verilen yetkiyi kullanmadığın için benim başıma ya da ailemin başına esnek çalışma yapamadığım için gelen her şey senin de ailenin de başına gelsin.

BU PAYLAŞIM ÜZERİNE HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu paylaşım üzerine Valilik tarafından Turgut hakkında soruşturma başlatıldı. Valilik tarafından “Kullandığı ifadelerin COVİD-19 salgını kapsamında sağlık hizmetlerinin sürdürebilirliğini, etkin ve verimli şekilde sunumunu olumsuz etkileyerek bu hizmetin sunumunda görev yapan personelin moral ve motivasyonunu bozarak, idareye duyulan güveni yıpratıcı ifadeler olması sebebiyle …. Adı geçenin aile hekimliği sözleşmesinin 31.03.2020 tarihinden itibaren iki ay süreyle askıya alınması hususunu olurlarınıza arz ederim“ denildi.