Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan 'satacağız' dediği maskeleri, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri halka ücretsiz dağıtınca iktidar karar değiştirdi ve maskelerin vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağı duyuruldu. Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı vatandaşlara her hafta 5 maskeyi ücretsiz dağıtacak.

Toplu ulaşım, pazar yerleri, marketler başta olmak üzere insanların zorunlu olarak toplu şekilde bir arada bulunduğu yerlerde maske takma zorunluluğunun getirilmesiyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ücretsiz maska dağıtma uygulaması iktidara örnek oldu ve Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, 20-65 yaş arasındaki vatandaşlara maske dağıtılacağını belirtti. Bu açıklamadan bir gün önce A Haber yayınına katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan maskelerin halka satılacağını şu cümlelerle açıklamıştı: “Bakanlığımızın maskelere yönelik bir çalışması var, halkın ulaşabilir olduğu noktalarda inşallah bunların satışını gerçekleştireceğiz. Vatandaşımız ekmeğini ya da sebzesini nereden alıyorsa ona yakın yerden bunlara daha rahat ulaşabilecek”

PEKİ ÜCRETSİZ MASKELERE NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?

Buna göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda, vatandaşlar, "ePttAVM.com" üzerinden, kendileri ve aile bireyleri için ücretsiz maske temin edebilecek. Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 20-65 yaş arasındaki her vatandaşa ücretsiz sağlanan maskelerin, kargo gönderimleri PTT Kargo ile ücretsiz yapılacak. Maske temini için "https://maske.epttavm.com" adresindeki formu doldurmak yeterli olacak. Vatandaşların her hafta 5 adet maske alma hakkı bulunurken, ücretsiz maske temini, 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşları kapsamayacak.

MASKELER ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı aldığı ortak kararla ePttAVM.com üzerinden vatandaşlara ücretsiz maske teminine başladı. Maske almak isteyen vatandaşlar sitedeki formu dolduracak. Diğer aile üyelerine de almak isteyenler onlara ilişkin bilgileri de forma girecek. Herkesin bir hafta için 5 adet maske hakkı var. Form doldurulduğunda maskeler evlere PPT tarafından getirilecek. Vatandaşların renk seçim hakkı da olacak. Beyaz, mavi, yeşil renklerden bir tanesi gönderilecek. Dağıtılacak maskenin özellikleri şöyle : -Yumuşak ve ayarlanabilir, tahriş etmez, rahat takılır. -Fiberglass ve lateks içermemektedir. -Filtreli, üç katlı, tek kullanımlık, lastikli ve 3 kıvrımlı olarak üretilmiştir. -Yuvarlak lastikli ultrasonik dikişlidir. -Kolay kullanıma uygundur. -Hava geçirgen, kolay nefes almayı sağlayan non woven -kumaştan üretilmiştir. -Gipe lastik kullanmıştır ve tek kullanımlıktır. -Hijyenik ve CE'li dir. -Yüze tam uyumludur.