“Öykü Arin'e Umut Ol” kampanyası ile lösemi hastalarına umut olan, adına pek çok kentte ilik bağışı için kampanyalar düzenlenen Öykü Arin’in yüzü gülüyor. Babasından alınan ilik ile hayata tutunan Öykü Arın, zamanını evde resim yaparak ve şarkı söyleyerek geçiriyor.

“Öykü Arin'e Umut Ol” kampanyasıyla kök hücre bağışı için simge isim haline gelen 6 yaşındaki Öykü Arin'in yüzü gülüyor. İzmir'de 3 yıl önce Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan Öykü Arin'in ülke geneline yayılan kampanya düzenlenmiş, alınan bağışlar başka lösemi hastalarına umut oldu.  Öykü Arin’e önce annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarım uyumlu kemik ilik nakledildi, iliğin uyum sağlamaması üzerine babası Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu kök hücre nakli yapıldı. Babasından nakledilen iliğin yüzde 98,5 tutması üzerine Arin, yeniden İzmir'e döndü.

PANDEMİ SÜRECİNDE EVDE

Öykü Arin’in İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan ailesi, Kovid-19 pandemisi sürecinde tüm vakitlerini kızlarıyla evlerinde geçiriyor. Kontrolleri için 3 ayda bir Antalya'ya giden Öykü Arin, evdeki zamanlarında bol bol resim yapıyor, şarkı söylüyor. Herşeyin yoluna girmesi için 5 yıl gerektiğini anlatan Anne Eylem Şen Yazıcı, “Kızımla en çok deniz kenarında yürümeyi özledim” diyor.

HASTALARA UMUT OLDU

“Öykü Arin'e Umut Ol” kampanyasının birçok hastaya şifa olduğunu anlatan Yazıcı, kampanyayla ilgili olarak şunları söylüyor: “İlk ayda 100 bin kişiye ulaşmıştı. Bu kampanyaya başladığımız zaman ülkemizde donör sayısı 180 bin civarındaydı. Şu anda ise 700 bine yakın ama hala bu sayı çok az. Başlattığımız kampanya sayesinde binlerce kişiye uygun kemik iliği bulundu. Bu süreçte kampanya düzenleyen ailelere destek oluyoruz.” Öykü Arin ise annesinin çektiği videoda sözlerini kendisinin yazdığı çocuk şarkısını söylerken, vatandaşlara “donör olun umut olun ve asla vazgeçmeyin” mesajı verdi.