10 Mayıs Psikologlar Günü paylaşılan mesajlarda, mesleki sınırların belirlenmesi ve yasal düzenlemelerin yapılması talebi öne çıktı.

Bugün 10 Mayıs Psikologlar Günü. Türk Psikologlar Derneği, “Mesleğimizi en ideal koşullarda icra edebileceğimiz, mesleki sınırlarımızın yasal düzenlemelerle korunduğu daha güzel 10 Mayıslar dileğiyle” notuyla psikologların gününü kutladı. Sağlık Bakanlığı da, “Destekleriyle yaşamı kolaylaştıran psikologlarımızın Psikologlar Günü kutlu olsun.” mesajı verdi.

SOSYAL MEDYADA KUTLANDI

Sosyal medyada #PsikologlarGünü etiketiyle pek çok paylaşım yapıldı, 10 Mayıs Psikologlar Günü’ne özel mesajlar paylaşıldı. Psikoloji Öğrencileri Meslek Yasası Platformu (PÖMYAP)’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “En içten dileklerimizle bütün diplomalı meslektaşlarımızın 10 Mayıs Psikologlar Günü'nü kutlarız” denildi. “Lisanslı Psikologlar” ise “45 yıldır yasası olmamasına rağmen büyük bir özveriyle etik ilkeler doğrultusunda mesleğini icra eden Psikoloji lisans mezunlarının ve öğrencilerinin Psikologlar Günü kutlu olsun” mesajı yayınladı.