Koronavirüs vaka sayısının arttığı Rize’de toplu bayramlaşma yasaklandı. Rize Valisi Kemal Ceber, "Son günlerde bize endişelendiren artışlar yaşanıyor" açıklamasında bulundu.

Rize'de koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının 220'ye çıkmasının ardından il genelinde bayram yasakları getirildi. Rize İl Pandemi Kurulu, Kurban Bayramı’nda kurban eti kavurma, toplu yemek geleneğine ve bayramlaşmalara yasak getirdi.

"BİZİ ENDİŞELENDİREN ARTIŞLAR YAŞANIYOR"

Konuya dair açıklama yapan Rize Valisi Kemal Ceber, bayram öncesi artan vaka sayıları nedeniyle bazı tedbirleri uygulamaya koyduklarını duyurdu. Mezopotamya Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, "normalleşmeye" geçişi tam olarak rayına koyamadıklarını ifade eden Ceber, şu ifadeleri kullandı: "Vaka sayılarında artış var. Hatta son günlerde bize endişelendiren artışlar yaşanıyor. Bugüne kadar il genelinde 500 küsur vaka görüldü. 390 küsuru şifa ile taburcu oldu. Şu anda da hastanelerimizde 220’ye yakın kişi yatıyor. Yoğun bakımda 5 hasta var, bunlardan ikisi entübe durumunda. Diğer hastalarımızın genel sağlık durumları iyi. Ama yine de bu sayılar ve son dönemlerdeki artışlar bizi endişelendiriyor. Kontrollü sosyal hayat aşamasında devletin yapabileceği yüzde 15-20, vatandaşların sorumluluğu ise yüzde 80’lerde."