Sağlık Bakanı Koca SMA kampanyasına yönelik yaptığı açıklamada, "SMA kampanyasının 'kirli' yönü bazı küresel şirketlerin insanımızın iyi niyetini suistimal etmesidir" dedi.

Yurttaşların, Milli Piyango yılbaşı çekilişinde satılmayan üç biletin ikramiye tutarı olan 75 milyon liranın Varlık Fonu'na aktarılması yerine SMA hastası çocuklar için kullanılması için başlattıkları kampanyaya ilişkin 'sahte kahramanlık' diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaptı.

"İYİ NİYETİ SUİSTİMAL EDİYOR"

"SMA kampanyasının 'kirli' yönü bazı küresel şirketlerin insanımızın iyi niyetini suistimal etmesidir" diyen Bakan Koca, "Samimi duygularla hareket edenlerin tüm çabaları masumdur" ifadesini kullandı. Koca şunları kaydetti: "SMA kampanyasının 'kirli' yönü bazı küresel şirketlerin insanımızın iyi niyetini suistimal etmesidir. Samimi duygularla hareket edenlerin tüm çabaları masumdur. SMA Bilim Kurulumuzun uygun gördüğü her tedavi, uygun görülen her hastaya uygulanmaktadır. Konu mali değil, insanidir." https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1346713784493211648?s=20

NE OLMUŞTU?

Milli Piyango özel yılbaşı çekilişinde 100 milyon TL’lik büyük ikramiye bir adet çeyrek bilete isabet etti. Satılmayan üç biletin ikramiye tutarı Türkiye Varlık Fonu’na aktarıldı. Bunun üzerine sosyal medya ayağa kalktı. Yurttaşlar Varlık Fonu’na aktarılan miktarın SMA hastası çocuklar için kullanılması için kampanya başlattı.