CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan bin yataklı sahra hastanesini duyurması ile birlikte AKP'li isimlerden peş peşe açıklamalar geldi. Kurulmakta olan sahra hastanesinin kabinlerinin fotoğraflarını paylaşan AKP'li yetkililer sahra hastanesinin yetersiz ve göstermelik olduğunu iddia etti. Peki Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kurmakta olduğu sahra hastanesi uluslararası standartlara uyuyor mu? Sahra hastanesi nedir? Sizler için araştırdık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Haber Türk'te Atatürk Havalimanı'na kurulacak olan sahra hastanesinin 45 günde tamamlanmasını eleştirirken dile getirdiği Adana'daki sahra hastanesi yeni tartışmalara yol açtı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, kurulmakta olan sahra hastanesinin kabinlerini paylaşarak, "Birkaç kabin ve perdeyi sahra hastanesi gibi yutturuyorlar" dedi.

VALİLİKTEN JET AÇIKLAMA

Hükümet sözcüsü ve AKP'nin Adana Milletvekili Ömer Çelik'in Twitter üzerinden Adana'da yapılan sahra hastanesini yalanlamaya çalışmasının hemen ardından Adana Valiliği'nin de Ömer Çelik'i destekler nitelikte bir açıklama yapması dikkat çekti.

SAHRA HASTANESİ NEDİR?

Sahra hastaneleri, hastaların daha kalıcı bir sağlık tesisine nakledilmeden önce tedavi edildiği, genellikle boş arazilere çadırla veya spor salonlarına kurulan hafif sağlık ekipmanlı ve yataklı hastanelere deniyor. Genelde askeri bir uygulama gibi görülen sahra hastaneleri uygulaması, felaket ve salgın dönemlerinde de tercih ediliyor.

DÜNYADAKİ ÖRNEKLER

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın pek çok yerinde kurulan sahra hastaneleri büyük oranda yatak ve hafif sağlık ekipmanından oluşuyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yapımını denetlediği sahra hastanesi de bu gerekleri karşılıyor. Barcelona Barcelona'da kurulan sahra hastanesi, ranzalardan oluşan sıkışık yatak düzeni ile göze çarpıyor. Madrid New York Salgının yeni merkezi haline gelen ve en fazla vaka bulunan ülke olan ABD'de New York'ta kurulan sahra hastanesi Washington Vuhan Salgının ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentinde spor salonunda kurulan bir sahra hastanesi