Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir kadının katıldığı iftar, cenaze ve mukabele gibi toplu etkinliklerde en az 59 kişiye Covid-19 bulaştırdığı tahmin ediliyor.

Tüm uyarılara rağmen son 14 günlük süreçte birçok toplu etkinliğe katılan 60 yaşındaki bir kadın Sakarya'da en az 59 kişiye virüs bulaştırdığı tahmin ediliyor.

TOPLU DİNİ ETKİNLİKLERE KATILDI

Sağlık Bakanlığı'nın ve Diyanet'in tüm uyarılarına rağmen Türkiye'nin pek çok noktasında Ramazan ayı boyunca iftarlar ve etkinlikler yapılmaya devam ediyor. Bu tür etkinliklerin salgının yayılması için en uygun olduğu uyarılarına aldırmayan pek çok yurttaş, bu sürecin sonunda koronavirüse yakalanabiliyor. Sakarya Akyazı'da 60 yaşındaki bir kadının koronavirüs testi dün (11 Mayıs) pozitif çıktı. Yapılan incelemede, kadının, virüsü taşıdığını bilmeden son 2 hafta içerisinde oturduğu mahalledeki iftar, cenaze ve mukabele (Kur'an okuma etkinliği) etkinliklerine katıldığı ve pek çok insana temas ettiği ortaya çıktı.

TÜM MAHALLE KARANTİNAYA ALINABİLİR

İlk belirlemeye göre kadının en az 59 kişiyle temas ettiği belirlenirken, bu kişiler karantinaya alındı. Medyabar'ın haberine göre Sakarya İl Hıfzısıhha Kurulu önümüzdeki günlerde tüm mahalleyi karantina altına almayı düşünüyor. Toplamda iki aile iftarı, bir cenaze töreni ve en az 10 tane mukabeleye katılan süper taşıyıcı konumundaki kadının tam olarak kaç kişiyle temas ettiği bilinmiyor.