Hatay’da, Samandağ Devlet Hastanesi’nde görev yapan göğüs ve enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının da içlerinde olduğu 17 sağlık çalışanı geçici görevle sürgün edildi.

Yoğun bakım ünitelerinin dolduğu, koronavirüsten ölenlerin sayısının 10 Aralık itibariyle 1062’ye çıktığı Hatay’da, Samandağ Devlet Hastanesi’nde görev yapan göğüs ve enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının da içlerinde olduğu 17 sağlık çalışanı geçici görevle sürgün edildi.

"10 ARALIK'A KADAR 1062 KİŞİ KORONAVİRÜTEN HAYATINI KAYBETTİ"

SiyasiHaber'de yer alan habere göre, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş bir basın toplantısı gerçekleştirerek koronavirüs salgını ile ilgili verileri ve hastanelerin durumuna dair bilgilendirme yaptı. 10 Aralık tarihine kadar Hatay ilinde koronavirüs nedeniyle 1062 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Savaş, yoğun bakımlarda yer kalmadığını, koronavirüs hastası insanların normal servislerde yatacak yer bulmak için sıra beklediğini belirtti.

15 GÜNLÜK TAM KAPANMA ÇAĞRISI

15 günlük tam kapanma çağrısı yapan Savaş, 15 günlük kısıtlama getirilmesinin vaka sayılarını ciddi biçimde azaltacağını ve bu süre içinde bulaş oranının da yüzde 95 oranında azaltılabileceğini ileri sürdü. Kentteki sorunların çözümü için radikal kararların alınması gerektiğinin altını çizen Savaş, “burada radikal bir çözüm gerekiyor. İnsan sağlığı her şeyin üzerinde.” değerlendirmesinde bulundu.

17 SAĞLIK ÇALIŞANI SÜRGÜN EDİLDİ

Diğer yandan Samandağ Devlet Hastanesi’nde de ilginç bir gelişme yaşandı. Enfeksiyon ve göğüs hastalıkları uzmanları ile 15 hemşire geçici görev adı altında başka bir ilçeye sürgün edildi. Hatay ve ilçelerinde hastanelerinin kapasitelerinin artırılması, Arsuz ve Defne ilçelerinde devlet hastanesi açılması taleplerine rağmen, koronavirüs salgını döneminde Samandağ Devlet Hastanesi’nden 17 sağlık çalışanının geçici görevlendirme adı altında sürgün edilmesi tepki çekti.

KONUYA İLİŞKİN ORTAK AÇIKLAMA YAYINLANDI

Diğer yandan söz konusu gelişmeyle ilgili olarak, Hatay Eczacı Odası Samandağ Temsilcisi Nadir Havvat, Samandağ Bakkalar Odası Başkanı Nejdet Aslan, Samandağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Samandağ temsilcisi Gül Oruç, Samandağ Kuyumcular Birliği Başkanı Fevzi Sakallı, Samandağ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz, İnsan Hakları Derneği MYK üyesi Av. Şükran Dağ Cabir, Hatay Barosu Yönetim Kurulu adına Av. Adnan Eryılmaz, Samandağ Kalkındırma Derneği Başkanı Yılmaz Sürmeli, Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği Samandağ Şube Yön. Kur. Başkanı Arkadaş Karataş, Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Akan Sönmez, Samandağ Aka-Der, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Samandağ İlçe Eşbaşkanı Yusuf Kimyon, Halkların Demokratik Partisi Samandağ İlçe Eşbaşkanı Naim Özbek, Toplumsal Özgürlük Partisi Samandağ İlçe Başkanı Mehmet Ali Oruç, DSP Samandağ İlçe Başkanı Haydar Süslü de ortak bir açıklama yayımladı.

"PANDEMİ İLE MÜCADELE DAHA DA ZORA GİRMİŞTİR"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Covid-19 salgınının ilçemizdeki yaygınlığı vahim düzeyde artmışken, ilçemiz her gün artan vaka ve ölüm sayılarıyla ciddi bir risk altındayken,  sağlık çalışanları pandemiyle mücadele esnasında ciddi sıkıntılar ve yoğunluk yaşarken, Samandağ Devlet Hastanesi'nde görev yapan bir göğüs hastalıkları uzmanı, bir enfeksiyon uzmanı ve 15 hemşirenin başka bir ilçeye geçici görevle gönderildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu görevlendirme sonucunda ilçemizde pandemiye karşı kısıtlı imkanlar ile yürütülen mücadele daha da zora girmiştir. Bu bağlamda Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan'ı bu görevlendirmeyi iptal etmeye davet ediyoruz.”