Samsun Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı'na bağlı mahkemelerde koronavirüs vakalarında artış görülürken hakimlere test yapıldığı ancak personele hiçbir test uygulanmadığı kaydedildi. Ayrıca çoğu adliyede sabun ve dezenfektan bulunmadığı da öğrenildi.

Samsun Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’na bağlı ilk derece vergi ve idare mahkemelerinde koronavirüs (Covid-19) vakalarında artış görüldü. Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen, hakimlere test yapıldığına ancak personele hiçbir test uygulanmadığına dikkat çekerek Adalet Bakanlığı’na yazı gönderdi. Bakanlık, önlemlerin gözden geçirildiğini bildirdi.

PERSONELLERDE VAKA SAYISI ARTIYOR

Türk Büro-Sen, Adalet Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, Samsun Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’na bağlı ilk derece vergi ve idare mahkemelerindeki personelde Covid-19 vakalarının artmaya devam ettiğine dikkat çekti.

"PERSONELLER KENDİLERİ HASTANEYE BAŞVURUYOR"

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, “Vergi ve idare mahkemelerindeki hâkimlere Covid-19 testleri yapılmış, ancak mahkemelerde çalışan hiçbir personele test yapılmamıştır” diyen sendika, belirti gösteren personelden bazılarının kendilerinin hastanelere başvurduklarını ve testlerinin de pozitif çıktığını belirtti.

SABUNA BİLE ÖDENEK YOK

Sendika, adliye içerisindeki asansörlerin az sayıda olması nedeniyle kişilerin gerekli mesafeyi koruyamadığına, Samsun Bölge İdare Mahkemesi dahil çoğu adliyede ödenek yetersizliği gerekçe gösterilerek halen sabun ve dezenfektanın idarece temin edilmediğine dikkat çekti. Ayrıca vaka görülen adliyelerdeki tüm personele bir an önce test yapılması uygulamasına geçilmesi talep edildi.