Samsun Bafra Devlet Hastanesinde 'Meningokok Menenjit virüsü' teşhisi konulduktan sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde ölen hastanın ardından başlayan karantina tartışması sürüyor.

2 gün önce Samsun’un Bafra İlçesi’nde yüksek ateş nedeniyle Devlet Hastanesi’ne getirilen 2 yaşındaki bebeğe yapılan ön tanıda ‘Meningokok Menenjit virüsü’ teşhisi konuldu. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevki yapılan 2 yaşındaki bebek, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bafra Devlet Hastanesi yönetimi, ‘meningokok virüsü’ taşıyan bebek hastaneden ayrıldıktan sonra hastaneyi karantina altına aldı. Hastane çalışanları maske ve eldiven taktı. Dezenfekte çalışması bittikten sonra 24 saat sonra hastanedeki karantina kaldırıldı. Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammed Ali Oruç, "Endişe yaratacak bir durum yok. Bafra'da karantina değil, tedbir alındı"dedi.

‘MENİNGOKOK’ VİRÜSÜ NEDİR?

Meningokok olarak da bilinen Neisseria Meningitidis adlı bakterinin neden olduğu hastalıklara ‘Meningokok Hastalığı’ denir. Bu hastalıklar genellikle ağır seyreder ve beyin zarı, omurilik (menenjit) ve kan dolaşımı enfeksiyonlarını (bakteriemi veya septisemi) içerir.