SES Ankara Şubesi Eş Başkanları Karacabey ve Yalçınkaya, kentte günlük pozitif hasta sayısının 4 bin dolayında olduğunu ve ameliyathanelerdeki uyandırma odalarının Covid-19 yoğun bakım servisine çevrildiği kaydetti.

Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eşbaşkanları Nazan Karacabey ile Kubilay Yalçınkaya, kentte günlük pozitif hasta sayısının 4 bin dolayında olduğunu aktardı. Eşbaşkan Nazan Karacabey, Ankara'daki hastanelerin yoğun bakım servislerine de hasta alındığını belirterek, “Ankara Şehir Hastanesi’nde ameliyathane alanlarındaki operasyon öncesi odalar ile uyandırma odaları koronavirüs yoğun bakım servisine çevriliyor. Bu hazırlıklar da vakaların daha da artacağını ve buna karşı bir hazırlık yapıldığını gösteriyor” dedi.

"PEK ÇOK SAĞLIK ÇALIŞANI COVID-19"

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, “Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’nde de daha önce boş olarak bekletilen bir kata yoğun bakım hastası alınmaya başladı” diyen Karacabey, şöyle konuştu: “Ankara’daki koronavirüs Çağrı Merkezi telefonlara yetişemiyor. Artık burada çalışacak insan bulamıyorlar. Evde tedavi ile filyasyon ekiplerinin iş yükü artı. Hastaneler dolduğu için hastalar hastanede değil evde tedavi ediliyor ve ekipler çok ağır şartlarda çalışıyor. Öte yandan filyasyon ekibi sayısında da düşüş var ve ekiplerin sayısı Ankara’da 900’lerden 500’lere kadar düşürüldü ama baktığımız da hasta sayısı da azalmıyor aksine artıyor. Bu durumun nedeni de pek çok sağlıkçının Covid-19 olmasıdır.”

"GÜNLÜK 2 BİN ŞİKAYET VE TALEP VAR"

SES Ankara Şube Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya ise İstanbul’daki vaka artışıyla beraber Ankara’daki test sayısının düştüğünü vurgulayarak, “Ankara’da geçen hafta günlük vaka sayısı 3 bin 700 ile 4 bin 200 civarındaydı. Geçen yaz bir pozitif hasta çıktığında filyasyon ekibi hastanın evine giderek evdeki tüm temaslılara test yapıyordu ama artık temaslılara test yapılma oranı çok düştü, evdeki temaslılara test yapılmıyor” ifadelerini kullandı. Ankara’daki filyasyon ekiplerine günlük iki bin dolayında şikâyet ve talep geldiğini de belirten Yalçınkaya, “Pandemi sürecinde engelli ve kronik rahatsızlığı olan sağlıkçı arkadaşlarımıza izin verilmedi. Arkadaşlarımız çalıştırılmaya devam ediyor. Şu an iki engelli arkadaşımız yoğun bakımda mesela. Bazı hastanelerde Covid-19 hastaları 10 saat boyunca acil servislerde bekliyor. Çünkü hastanelerde boş yatak bulunamıyor” diye konuştu.